tisdag 23 oktober 2007

Dagens designer



Jag valde Erik Gunnar Asplund till dagens designer med hans Karmstol chair från Nordiska kompaniet, 1931. jag tycker att den är grymt snygg med det kraftiga stålet och de runda linjerna.

"Erik Gunnar Asplund (1885-1940) är vår mest internationellt kända arkitekt med Stadsbiblioteket och Skogskyrkogården i Stockholm som två höjdpunkter." Sköna hem

måndag 22 oktober 2007

Perspektiv

Sitter i skolan nu och vi har äntligen börjat jobba med grafisk produktion för tryck. Vi har lärt oss friläggning och andra användbara hjälpmedel. Det jag kommer ha mest användning av är ett verktyg om en bild är tagen från sidan och man vill ändra den så man ser den framifrån . Beskärning + markera området + kryssa i perspektivrytan + markera området igen + enter = COOLT

fredag 19 oktober 2007

Sara Alinder



En person som har inspirerat mig till att lära mig mer om grafisk design är min kära syster Sara Alinder. Hennes hemsida är: http://www.alinderdesign.se. Hon har jobbat länge inom reklambranshen. Bilden föreställer en utställning hon hade för Nikon i Stockholm, med bilder från japan. Att göra liknande uppdrag är något jag vill göra!

torsdag 18 oktober 2007

Syntes



Jag håller med om att reklam handlar om att berätta en historia för köparen och att detta kan göras genom design.

Före och efter





Jag är riktigt imponerad av min pojkvän Fredric, han är verkligen duktig på foto och digital bidbehandling. Detta är en bild som jag har tagit på Västra hamnen i Malmö som han fixade till på fem minuter.

Designboost



Idag är jag ledig från skolan så jag passade på att gå på föreläsningar om hållbar design, Designboost. Det var inte det roligaste jag gjort, men lärorikt. Det var spännande att höra om designers stora ansvar när det gäller att skapa produkter som kan vara både attraktiva och hållbara.

Det är tydligen mer skadligt för naturen att använda trosor och tvätta dem efter varje gång än vad det skulle vara att ha återvinningsbara "engångstrosor". Jag fick veta att Cuba Café i Malmö har flyttats från BO01, vilken briljant idé att flytta byggnader. En annan frågeställning som var spännande var, "om det börjar brinna hemma vad är det första du tar med dig ut?". En fråga som sätter perspektiv på vad vi egentligen värderar högst.

Mailaddressen till designboost: http://www.designboost.se/

söndag 14 oktober 2007

Moderskeppet




Idag har jag nördat mig framför datorn hela dagen. Fredric (min pojkvän) rekommenderade mig att gå in på moderskeppet.se för att lära mig mer om bildbehandling. Det är en bra sida för alla som vill lära sig mer om photoshop. Detta är en av bilderna jag har behandlat och den föreställer mig med min systerson Emil.

fredag 12 oktober 2007

Äntligen Photoshop



Efter skolan idag var jag och sex andra klasskompisar och åt lunch på en kinarestaurang vid Värnhemstorget. Det var supertrevligt och sex portioner gott, och nu när jag är hemma vill jag stupa i sängen med min gravida mage, (efter lunchen!). Men jag fastnade framför Photoshop som det är oväntat intessant att pyssla med! Detta är mitt alldra första försök och jag blev ganska nöjd med resultatet. Det är min underbara systerson Emil som är på bilden och filtret som jag använt heter sketch, graphic pen.

torsdag 11 oktober 2007

Äntligen MAC


Efter att Marina har tjatat på mig i flera år tog jag steget och köpte en Mac book, tack för det Marina! Egentligen har jag inte råd, men jag ser det som en investering för framtiden. Jag har funderat på det länge och tillslut bestämde jag mig. På en Mac kan man numera köra Windows, man behöver aldrig bekymra sig över virusskydd och det finns inga tvivel om att en Mac är snyggare än en PC på alla sätt.